Részletesen a kettős fermentációról

 

A Multiply Two kettős fermentálási technológia

Az első lépés sörélesztő használatával vagy felhasználásával készül és a második fermentációs lépés, amikor a sörélesztő fermentátumát tovább fermentáljuk, különböző jótékony baktériumokkal. Ennek a jótékony baktériumos fermentációnak a hozománya az úgynevezett bacteriocinek és ferment metabolitok.

Mik azok a bacteriocinek?

A jótékony bélbaktériumok a fermentációban a saját anyagcseréjük folyamán termelnek olyan anyagokat, amelyekkel a patogén baktériumok vagy haszontalan baktériumok szaporodását gátolják és elpusztítják őket. Tehát a jótékony bélbaktériumok képesek olyan anyagokat előállítani a bélben, ha elég számban vannak jelen, amellyel gátolják a patogének szaporodását. Ezek a bacteriocinek és a ferment metabolitok. Ez a sok száz féle anyag, amely a fementáció során keletkezik, olyan szinergista hatással rendelkeznek, amelyek nagyon sok egészségügyi jótékony hatást hordoznak.

A Pub.Med.-ben vagy a National Library of Medice-ben, amely a publikációk gyűjteménye, összesen 44ezer publikációt található, amelyek a bakteriocinekre és a ferment metabolitokra vonatkoznak. Tehát rendkívül széles körben bizonyított ezeknek a jótékony hatása.

A ferment metabolitok egy gyűjtőnév azokra az anyagokra, amelyek a fermentáció során keletkeznek. Olyan biológiailag átalakult fito tápanyagok, nagy molekulatömegű alkotórészek, amelyeket a probiotikus baktériumok megemésztenek és több száz féle aktivált kis molekulájú aktív anyagot termelnek vagy állítanak elő belőle.

Milyen biológiai és biokémiai hatásuk van ezeknek? Csökkentik a vérnyomást, csökkentik a koleszterin szintet, anti-mutagén, tehát kóros sejtosztódást blokkoló hatása van és bizonyos daganatok és a szívbetegség kialakulásának rizikóját csökkentik. Az izoflavonok, amelyeket olyan növényi hatóanyagok, amelyet a fermentáció során genistein-né daidzein-né és glicitein-né alakulnak , ezek sokkal aktívabbak a daganatok és a szívbetegség megelőzésében. Ugyanígy a glukozinolátok is izotiocianátokká és szulforafánokká alakulnak a fermentáció során.

Miben különböznek tehát az Organic Mission kettősen fermentált termékei, a hatóanyagokat nem fermentált formában tartalmazó táplálék-kiegészítőktől?

Az Organic Mission a 100%-ban bio mezőgazdaságából származó hatóanyagokat együtt fermentálja gyógyszerkönyvi tisztaságú vitaminokkal, hogy egy olyan végterméket hozzon létre, amely sokkal hatékonyabb a kiindulási anyagoknál.

Vegyünk egy csupasz hatóanyag-molekulát, amelyet a fermentáció során a fermentációs folyadékba bejutattunk, legyen mondjuk ez egy E-vitamin vagy D-vitamin molekula. Ezt az élesztősejt felveszi, beágyazza egy un. glycoprotein-mátrixba, egyszerűen fogalmazva ezt a tápanyagot - a vitamint - az élesztősejt megeszi és az által, hogy ezt megeszi ez bekerül a belsejébe. Persze azért eszi meg az élesztősejt, mert azt hiszi, hogy ezt ő fel tudja használni és a további növekedéséhez hasznosítani tudja. De az okos kutatók tudják, hogy hány óra múlva kell megállítani enzimekkel ezt a fermentációs folyamatot, amikor az élesztősejt megeszi ezeket a hatóanyagokat, de még nem használta el, csupán annyit csinált, hogy beágyazta egy glycoprotein-mátrixba, szinte felöltöztette, adott rá egy köpenyt.

Amikor enzimekkel ezt a fermentációt megállítjuk és az élesztősejtből ez a hatóanyag molekula a többi molekulába ágyazottan kikerül, akkor ez már élelmiszer komplexben van. Ezt a molekulát a szervezet még nem képes hasznosítani. Ezt még baktériumoknak,  mikroorganizmusoknak át kell alakítani élő formává, amely a szintetikus vitaminok esetében, a belünkben, a vastagbelünkben történik, de nem tudja a megevett szintetikus vitamin 100%-át a szervezet aktív formává alakítani. Itt abban különbözik a dolog, hogy már az aktív formát rakjuk az étrend kiegészítőbe. Egyszerűen fogalmazva az Organic Mission-ban azok a vitaminok, amelyet más cég a polcára kirak késztermékként, azok csak alapanyagok, amelyeket együtt fermentált a különböző bio minőségű zöldség és gyümölcs kivonatokkal, hogy egy biológiailag nagyon hatékony glycoprotein-mátrixba ágyazott hatóanyag komplexet kapjon.

Ezek a még egyébként élettelen, szintetikus molekulák ebben az üstben átvezetődnek a fermentáción, így az inorganikus és a nem élő anyagokat a mikroorganizmusok, az élesztősejtek és a baktériumok átalakítják olyan formává amelyet a szervezet, az anyagcsere során már képes hasznosítani.

Ez a kettős fermentációs folyamaton látható, az első lépés az élesztővel történő fermentáció - több mint 44ezer tudományos publikációt találtam a National Library of Medice-ben, amely ennek a jótékony hatását támasztja alá. A kettes fázis, a különböző lactobacillus törzsekkel történő fermentáció, amely számos jótékony hatású anyag termelődésével jár.