Recreation™ Pihenés és újraalkotás

Chlorella vulgaris (bio)

A legkisebb és legősibb növény a világon, az élővilágban páratlan 4%-os klorofilltartalommal.

Dunaliella salina (bio)

A Dunaliella a spirulinához rendkívül hasonló mikroalga, amely a természetben talán legmagasabb karotinoid tartalmával tűnik ki.

AFA (Aphanizomenon Flos Aquae) – (vadon szüretelt)

Neve azt jelenti: a víz láthatatlan virága”, mely talán a legkülönlegesebb algafajta, egyedülálló élettani hatásokkal. Már a termőhelye is különleges: az AFA-t vadon szüretelik a Klamath-tó vulkanikus kráterből képződött vizében, 1260 méterrel a tenger szintje fölött, Oregon állam érintetlen természetvédelmi területén. A vulkanikus termőhely miatt olyan gazdag ritka fémionokban, hogy a szárított alga leginkább leheletfinom fémreszelékhez hasonlít.


Hogy az este a pihenésről és a regenerációról szóljon: RECREATION™

Az intenzív napi tevékenység után az éjszaka a nyugalomé és az újraépítésé. A nappali vitalitást támogató szimpatikus idegrendszer aktivitása csökken, a regenerálást, felépítő folyamatokat és a szervezet pihenését támogató paraszimpatikus idegrendszer aktivitása fokozódik. Az elhasználódott sejtek, molekulák lebomlanak és újak képződnek, a salakanyagok kiválasztása fokozódik a regenerációs folyamatokkal párhuzamosan. A szervezet felkészül az elkövetkező nap aktivitására és kihívásaira. Sajnos nem minden esetben zajlanak ilyen optimálisan ezek a folyamatok. A túlfeszített munka, a lelki és fizikai stressz felkorbácsolják az idegrendszert, azon keresztül a hormonrendszert és meggátolják az éjszakai pihenést. Mindemellett a szervezet a táplálkozással általában nem kapja meg a regenerációhoz szükséges tápanyagokat, mikroelemeket, megindul a hanyatlás és fokozódik az elhasználódás, az öregedés. Ezeken a tüneteken a gyógyszerek sem képesek segíteni.

Viszont ha megadjuk a szervezet számára a regenerációhoz, újraépítéshez szükséges építőanyagokat, gyógynövények segítségével pedig elősegítjük és biztosítjuk a pihenés és újraalkotás feltételeit, akkor a fokozott elhasználódás és öregedés folyamatai visszafordulhatnak. Erről szól a RECREATION: pihenés és regeneráció.


Három egyedülálló tulajdonságát külön is érdemes kiemelni:

Az AFA serkenti a természetes ölősejtek működését és vándorlását a vérből a szövetek felé. Ez a hatás alig-alig kimutatható az AFA szedésének kezdetén, de napi fogyasztás esetén néhány hét alatt a sejtvándorlás mértéke növekedett és elérte a maximális hatást. A tanulmányból levonható tanulság, hogy az AFA jótékony hatása az immunrendszerre rendszeres napi szedése esetén alakult ki.

Az AFA kivételes forrása a PEA-nak (Phenylethylamine):

Több ember is beszámolt arról, hogy néhány hónapi AFA fogyasztás után abbahagyták anti-depresszáns gyógyszereik szedését, emellett sokan számoltak be kedélyállapot javulásról, több mentális energiáról, és életminőség javulásról. A z újabb tudományos eredmények kimutatták a hatásért felelős biogenikus amino phenyl-ethylamine (PEA) jelenlétét az AFA-ban. A PEA-ról tudjuk, hogy depresszió enyhítő és kedélyállapot javító hatású, valamint fontos szerepet játszik a tanulási nehézségek és a figyelemzavar (ADD) kezelésében. Az emberi agy által termelt PEA vegyület a felelős az örömérzetért és a mentális tudatosságért.


Az AFA képes mobilizálni a csontvelő őssejtjeit. A csontvelő őssejtek az emberen belül elhagyják a csontvelőt, és az egész testen átvándorolnak, hogy regenerálni tudják a sérült szerveket. Ezt a képességüket az egyén egész élete során megőrzik, vagyis a felnőtt csontvelő őssejt a test természetes öngyógyító mechanizmusához tartozik. Nos, eddig az egyetlen természetes anyag az AFA, melyről a közelmúltban kimutatták, hogy serkenti a csontvelő őssejtek kiválasztódását és vándorlását.


Goji Berry kivonat (bio)

A szupertáplálék páratlan mikrotápanyag-tartalmát és egészségvédő hatóanyagait ebben a formulában is segítségül hívjuk. Az algák és a goji tápanyagai és hatóanyagai harmonikusan egészítik ki egymást biztosítva az egészség megőrzéséhez szükséges molekulák teljes spektrumát.

Az aktív pihenést, rekreációt támogató gyógynövénykivonatok

Citromfű: klinikailag igazoltan hozzájárul a normál idegállapot, lelki egyensúly fenntartásához, a megfelelő relaxációhoz, az egészséges alváshoz, segíti az elalvást. Támogatja a mentális és fizikális jó közérzetet.


Golgotavirág: hozzájárul a megfelelő pihenéshez, alváshoz. Támogatást jelenthet idegi feszültség és nyugtalanság időszakában.


Macskagyökér: elősegíti a normál alvást. Hozzájárul a feszített életstílus okozta stressz legyőzéséhez. A normális emocionális állapot és egyensúly fenntartásához, valamint a nyugodt és pihentető, egészséges alváshoz.


A komló: segíti a relaxációt, az egészséges alvást. Hozzájárul a normális érzelmi állapot és lelki egyensúly fenntartásához, valamint a nyugodt és egészséges, pihentető alváshoz.


Előnyök:

 A termékben található mikroalga segíti a nehézfémek eltávolítását a szervezetből. A Chlorella jótékonyan befolyásolja a máj és az epehólyag működését.

 

A golgotavirág támogatást jelenthet idegi feszültség és nyugtalanság időszakában.

 

A citromfű hozzájárul a normál idegállapot, lelki egyensúly fenntartásához és a megfelelő relaxációhoz.

A macskagyökér hozzájárul a feszített életstílus okozta stressz legyőzéséhez. Hozzájárul a normális emocionális állapot/egyensúly fenntartásához.


A komló hozzájárul a megfelelő relaxációhoz, az egészséges alváshoz. Hozzájárul a normális érzelmi állapot/lelki egyensúly fenntartásához, hozzájárul a nyugodt és pihentető alváshoz.


Alkalmazás

Ajánlott napi adag: napi 1 teáskanállal (5g) gyümölcslében vagy vízben elkeverve. A formula fogyasztását a reggeli órákban javasoljuk, mivel a szupertáplálékok értékes tápanyagai és a tonizáló, energetizáló növényi kivonatok szinergikus hatása ebben a napszakban érvényesül a legjobban. Fogyasztása ajánlott testsúlycsökkentő diéta részeként, mivel pótolja az aminosavakat, segíti az izomtömeg megőrzését az alacsony fehérjetartalmú étrend során. Az alga nem oldódik tejtermékben, így nem ajánlott joghurtba, vagy kefírbe keverve fogyasztani. Alga fogyasztás mellé erősen ajánlott a fokozott folyadékbevitel. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

Összetevők

Kiszerelések

  • 152 g