E & Selenium Food Matrix™

Közismert tudományos tény, hogy az antioxidánsok kaszkádban működnek. Hiába található elegendő mennyiség az egyik fajtából, ha a kaszkád másik tagjából hiány mutatkozik, akkor a károsító hatás nem vezethető ki a szervezetből.


Mivel az E-vitamin (tokoferolok) és a szelén nagyon sok biokémiai folyamatban együtt működik és támogatja egymás hatását, célszerű együtt biztosítani az optimális bevitelt. Azt mondhatjuk, hogy könnyebb volna felsorolni azokat az élettani folyamatokat, ahol nem játszik szerepet az E- vitamin és a szelén, mint azokat, ahol fontos funkciókat töltenek be.


Mivel az oxidatív stressz minden fontos népbetegség kialakulásában szerepet játszik (szív-és érrendszeri betegségek, rák, cukorbetegség, stb.), az antioxidáns kaszkád ezen két fontos elemének bevitele az egészséges életmód szempontjából létfontosságú.

Több klinikai vizsgálat mutatja az E vitamin és a szelén döntő szerepét a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében.


Az E & Selenium Food Matrix készítményben nem izolált, élettelen tokoferolok és szelén található, hanem ún. biotranszformált, élesztő sejtek és laktobacillus törzsek által felvett és glikoprotein mátrixba ágyazott hatóanyagok, melyek biológiai aktivitása a transzformációt követően többszörösére fokozódik.


Az E & Selenium Food Matrix készítményben organikus fahéj, oregano és rozmaring kivonata maximalizálja a szabadgyökfogó-képességet, valamint szuperkritikus gyömbér és kurkuma kivonata gondoskodik a legmagasabb biológiai aktivitás és hatékonyság eléréséről.
 

Alkalmazás

Összetevők

Probiotikus tápanyagok: E vitamin (d-alfa tokoferol és mind a 8 tokoferol és tokotrienol formájában), Szelén; Bio termesztésű gyógynövény kivonatok (szabadalmazott keverék); Antioxidánsok: Fahéj (héj), görögszéna (mag), oregano (levél), kömény (mag), koriander (mag), rozmaring (levél), szegfűszeg (rügy), szegfűbors (bogyó), borsmenta (levél); Szupertápanyagok és fűszernövények (szabadalmazott keverék): Bio spenót (levél); Fekete áfonya (gyümölcs); Kurkuma (rizóma) - 3,2 mg hidroetanolos kivonat és 0,8 mg organikus szuperkritikus kivonat; Gyömbér (rizóma) - 3,2 mg hidroetanolos kivonat és 0,8 mg organikus szuperkritikus kivonat; Bio termesztésből származó más alkotóelemek: módosított cellulóz (kapszula), organikus rizsdara és kovasav; A tápanyagok bio termesztésű közegben fermentálódtak, amely tartalmazhat: bio szójadarát, bio élesztőt (Saccharomyces cerevisiae), bio maltodextrint, bio akácmézgát, enzimeket és Laktobacillus törzseket (L.acidophilus, L.bifidus, L.rhamnosus).

Kiszerelések

  • 30 db