Tudományos Tanácsadó Testület

SCIENTIFIC ADVISORY BOARD (SAB)

Világszínvonalú tudományos háttér – a naprakész szakmai forrásokért, a szakemberek és az érdeklődők hiteles tájékoztatásáért.

A cég szakmai és tudományos munkájának a lelkét jelentik. Személy szerint valamennyien a természet működésére vonatkozó alapvető rálátásán kívül valamely szakterület világszinten is elismert képviselői. A Tudományos Tanácsadó Testület fémjelzi a cég filozófiája és termékei mögötti tudomány színvonalát. Éberen őrködik, és megvédi a céget és termékeit a tudománytalan, vagy rosszindulatú támadásoktól, kritikáktól. A Tudományos Tanácsadó Testület a cég zászlója, amelynek védelme alatt a cég hajója biztosan céljához ér.

A Testület biztosítja mind a laikusok, mind a szakemberek hiteles tájékoztatását, speciális képzéseket szervez, továbbá garantálja, hogy a termékek és hatóanyagok mögött csak igazolt, bizonyított és hiteles információk jelenhessenek meg. Minden kiadvány, brosúra, ábra, grafikon hitelességét szavatolja. A természettudományok legtisztább alapelveit alkalmazza a természetes hatóanyagok kutatásának területén. A Testület tevékenysége garantálja, hogy a legújabb tudományos és technológiai eredmények, fejlesztések gyümölcsét termékek formájában elsőként élvezhessék fogyasztóink és Partnereink. Tagjai:

 

Dr. Ládi Szabolcs

 

Az Organic Mission egyik alapítója, a Tudományos Tanácsadó Testület elnöke. Termékfejlesztési és Tudományos igazgató, aki koordinálja a testület tagjainak tevékenységét, továbbá irányítja és ellenőrzi a termékfejlesztést.

 

 • Az Organic Mission exkluzív partnercégének, a New Chapter Inc. Tudományos Tanácsadó Testületének tagja
 • Az „Értetek Vagyunk” - a Daganatosok Egészségéért Alapítvány Kuratóriumi elnöke
 • A Széchenyi Tudományos Társaság „Ifjú Tudós Díj” díjazottja – 2007
 • A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet orvos igazgatója
 • A „Freedom Force” Emlékérem díjazottja
 • A Trygg Helse norvég szabadegyetem vendégelőadója
 • A „Komplementer Medicina” szakmai folyóirat szakértője és társszerzője
 • Több nemzetközi cég szakértője, Tudományos Tanácsadó Testületének a tagja

Kutatási területe: Természetes növényi hatóanyagok daganatellenes hatása, az élesztőből származó 1-3, 1-6 bétaglükánok immunológiai hatásmechanizmusa, a laktoperoxidáz enzimrendszer infektológiai és immunológiai vonatkozásai.

 

Prof. Dr. Paul Clayton PhD.

Klinikai farmakológus, az Oxford Brookes Egyetem oktatója. Több generációra visszamenőleg világhírű tudósok leszármazottja.

 

Anyai ágon Mengyelejevnek, a kémiai elemek periódusos rendszere megalkotójának egyenes ági leszármazottja, apai ágon Mendelnek, a genetika atyjának is rokona. Saját elmondása szerint gyermekkorában játszótér helyett a szülei laboratóriumában játszott és nőtt fel. A természettudományok mély tisztelője, a természet tudományos megismerésének elkötelezett és lelkes híve.

 • A csontritkulással kapcsolatos kutatómunkájáért Nobel-díjra jelölték
 • A Brit Királyi Orvosi Kamara tagja, a Táplálkozástudományi Szekció elnöke
 • A Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet Tudományos igazgatója
 • Több európai kormány infektológiai szakértője az új típusú fertőzéses megbetegedésekkel kapcsolatban

Kutatási területe: Alkalmazott Táplálkozástudomány (Pharmaco-nutrition), a B-típusú éhezés és a krónikus degeneratív betegségek kapcsolata, a béta-glükánok immunológiai hatásmechanizmusa.

 

Prof. Michael Balick PhD.

Dr. Michael Balick több mint 3 évtizede foglalkozik a Föld legelhagyatottabb vidékein élő törzsek által használt növények kutatásával és dokumentálásával. Számos projektet vezetett Amazóniától Belizen át Mikronéziáig, s a törzsek tradicionális gyógynövényhasználatát megismerve segítette a növények begyűjtését és a nyugati világ által gyártott termékekbe történő eljutását. Az ezen termékekből származó profit egy részéből pedig a törzsi közösségek támogatását szervezte meg. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a világ talán legnagyobb élő etnobotanikusa.

 

 • A PhD fokozatát a Harvardon szerezte
 • 1986-1996 között az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet megbízásából egy kutatási programot vezetett, melynek célja Közép-és Dél-Amerika, valamint a karibi térség tradicionális növényeinek potenciálisan daganatellenes hatásainak felderítése volt. 1997 óta a figyelme Mikronéziára irányul, ahová azóta számos tudományos expedíciót vezetett.
 • A New York Botanikus Kert igazgatója, mely a világ legnagyobb etnobotanikai intézetével rendelkezik.
 • Több mint 150 tudományos cikk és 19, az etnobotanika témakörében íródott könyv szerzője, több tucat egyéb díjon kívül 2009-ben életművéért megkapta a „ Distinguished Economic Botanist” díjat, amely szakterületén a legnagyobb elismerésnek számít.
 • Éveken keresztül az „Economic Botany” Tudományos Társaság elnöke volt, számos világhírű egyetemen (pld. Oxfordi Egyetem) oktatott, jelenleg a Columbia University, Fordham University és City University of New York egyetemeken vannak végzős hallgatói.
 • Több mint húsz éven keresztül volt Nu Skin Enterprises termékfejlesztője és Tudományos Tanácsadó Testületének tagja.
 • Számos tudományos és kulturális intézet tanácsadó testületének tagja, a New Chapter Tudományos Tanácsadó Testületének elnöke. Boldogan fogadta el az Organic Mission Tudományos Tanácsadó Testületének felkérését.

 

Prof. Dr. Tóth József  (MD, PhD, DSc)

 

Az Országos Onkológiai Intézet onkológus – onkopatológusa.
Egy rövid összefoglaló a professzor eddigi munkásságából:

 

 • 1982-ben az NCI vendégprofesszora, ekkor a „Breast Cancer Task Force” és az NCI európai „Emlőrák diagnosztika” konzulense.
 • 1984-ben Roosevelt rákkutatási ösztöndíjat nyert és a Chicagoi Egyetem Ben May laboratóriumában dolgozott.
 • Az 1992-ben megalakult Diagnosztikai és Experimentális Daganatpatológiai Központ igazgatója.
 • 1994-1996 között az American Journal of Surgical Pathology szerkesztő bizottságának európai tagja.
 • 1996-ban Krompecher emlékéremmel tüntették ki.
 • 1997-1999 között a Magyar Onkológusok Társaságának elnöke, 12 éven át volt a Patológus Szakmai Kollégium tagja. Ebben az időszakban a fő kutatási irányzat az emlőrák patológiája volt.
 • 2002-ben foglalták össze „Az emlőrák aktuális kérdései” című könyvben Tóth dr. és munkatársai az emlő rákmegelőző állapotainak és tumorainak korszerű és nagy tapasztalatokra alapozott analízisét.
 • 2005-ben Batthyány-Strattmann László-díjban részesült a több évtizeden keresztül végzett, kimagasló egészségügyi szakmai munkássága elismeréseként.

 

Dr. Jason A. Hewrelak PhD. BNAT (HONS)

 

A Southern Cross University (Dél Keresztje Egyetem) oktatója és szakértője a Naturopathic Gastroenterology szakon (Természetes alapú gasztoenterológia), valamint a Goulds Naturopathica, egy 128 éves történelmi klinika vezetője Hobart-ban, Tasmániában.

 

A British Medical Journal, a Medical Journal of Australia és a Journal of Gastroenterology and Hepatology szakértője és szerkesztőbizottságának tagja, az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács szakértője. A Sydney-ben kiadott „Komplementer Medicina” folyóirat Gasztroenterológia rovatának vezetője.

Egyetemi előadásai a táplálkozástan biokémiája és farmakológiája, valamint a dietetoterápia körét ölelik fel. Kutatási területe a prebiotikumok, probiotikumok, szinbiotikumok témája, valamint a növényi illóolajok és kivonatok emésztőrendszerre gyakorolt hatásainak vizsgálata.

 

Dr. Fábián Emília Ph.D.

Belgyógyász, kardiológus és klinikai farmakológus képesítéssel, PhD. tudományos minősítéssel rendelkezik, az American Academy of Anti-Aging Medicine által képzett anti-aging medicina specialista.

 

 • A mindennapi belgyógyászati-kardiológiai orvoslás mellett 12 éve foglalkozik az endothelium (érbelhártya) kutatással, ezen belül a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, hormonhiányos állapotok és különböző vegyületek endotheliumra gyakorolt hatásának vizsgálatával.
 • A magyar kardiológia hírnevét kutatási eredményeinek nemcsak hazai, hanem nemzetközi kardiológiai fórumokon, mint az American Heart Association és az American College of Cardiology kongresszusain történt ismertetésével is öregbíti, illetve előadott a World Congress of Cardiology és az European Congress of Cardiology szekcióülésein is.
 • Több tudományos publikációja jelent meg hazai és külföldi orvosi szaklapokban. Hazai, amerikai és európai, illetve közép-ázsiai orvosi szakmai társaságok és orvosi munkacsoportok tagja, a Magyar Anti-Aging Medicina Társaság alapítója és elnöke.

 

Dr. Gyovai Viola

Mikrobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa. A JATE-n szerzett egyetemi doktori fokozatot toxikológiai témájú disszertációjával. Ezt követően az MTA SZEGEDI BIOLÓGIAI KÖZPONT biokémiai Intézetének vendégkutatója lett, majd a Földművelésügyi Minisztérium Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének Mikrobiológiai Osztályát vezette.

 

1996-tól kezdődően kozmetikai és testápolási cikkeket, valamint étrendkiegészítő tablettákat és egészséges élettani hatású bio-élelmiszereket fejlesztett. Majd érdeklődése a professzionális és natúrkozmetikumok felé fordult. A professzionális alkalmazási célra készülő natúrkozmetikumok közül több termék kiemelkedő nemzetközi sikert aratott. 2006 őszén engedélyeztette és tanúsíttatta a Biokontroll Hungária Kht. által az első két magyar, ökológiailag ellenőrzött (bio) kozmetikumot.

Részt vesz a biodinamikus gazdálkodásra épülő együttműködések kialakításában.

Kozmetikumokat gyártó és fejlesztő cége a Magyar Biodinamikus Közhasznú Egyesület tagja. Szívügyének tartja a bio és a biodinamikus termesztés elterjesztését Magyarországon a magyar föld termőképességének megőrzése érdekében is.

Az Organic Mission-ben legfőbb feladata a testápolási és kozmetikai termékek fejlesztése, valamint a készítmények laboratóriumi és klinikai vizsgálatainak a koordinálása.

 

Antal Valéria

 

Bionom mesterkozmetikus, hatóanyag és adalékanyag elemző. Több mint 20 éve foglalkozik személyre szabott, természetes alapú kozmetikai receptúrák összeállításával.

 

Társszerzőként 2004-ben jelent meg első könyve. (Prof. Dr. Papp B. János – Antal Valéria: Candida – tévhitek és igazságok). Több újság egészség-életmód rovatában publikál rendszeresen.

Fő érdeklődési és kutatási területei: A bőrtünetek hátterében meghúzódó egészségügyi problémák feltárása, a táplálkozás, a bőr, a haj és a köröm állapotának összefüggései. A hormonrendszer egyensúlyzavarainak bőrre gyakorolt hatása, továbbá a kozmetikumok szintetikus adalékanyagainak hosszútávú hatásai.

Az Organic Mission Tudományos Tanácsadó Testületének tagjaként feladata a testápolási és kozmetikai termékek fejlesztésében való részvétel, a lehetséges hatóanyagok körének kiválasztása és elemzése, valamint a Partnerhálózat tevékenységének szakmai információk rendszeres átadásával történő segítése.