ÉLŐ VÉRCSEPP ANALIZIS

 

A sötétlátóteres élő vércsepp analízis rendszerint, igen mély benyomást gyakorol

a páciensekre.

Nem véletlenül, hiszen az érintettek saját szemükkel láthatják a vérükben kimutatható esetleges elváltozásokat, az optimálistól. Ezt követően pedig az ajánlott terápia hatását közérzetükön észlelhetik, de saját szemükkel ellenőrizhetik egy későbbi vércseppanalízis alkalmával.

 

Az élő vércsepp analízis átfogó jellegű vérvizsgálat. Fontos felvilágosítást ad a

vér alakos elemeinek minőségéről és működőképességéről. Segítségével lehetővé

válik meghatározott betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az „élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna. A vér, sötétlátóteres mikroszkóppal történő vizsgálatának erőssége az olyan nehezen diagnosztizálható panaszok okainak felderítése, mint a fáradtság, az energiahiány, a teljesítőképesség csökkenése, a fertőzésekre való hajlam. A vizsgálat nagy előnye, hogy olyan testre szabott terápiás tervet lehet készíteni, ami a beteg szervezetének sajátos szükségleteihez igazodik.

 

A vér az élet folyója, mindenről „tud”, ami a szervezetünkben történik, mert

legrejtettebb zugába is eljut. Ezért, ha tudni akarjuk, hogy mi zajlik a szervezetünkben, legegyszerűbb a vérünket vallatni.

A hagyományos vérvizsgáló módszerrel kémiailag módosítják a vérből vett mintát és annak mennyiségi mutatóit határozzák meg. Ha azonban pontos képet akarunk kapni arról, hogy milyen állapotban kering szervezetünkben a vér, kezeletlen mintát kell vizsgálni olyan műszerrel, ami nem változtatja meg szerkezetét, kémiai összetételét és az egyes összetevők minőségét is megmutatja. Ezt teszi lehetővé a sötét látóteres ultramikroszkóp és az élő vércsepp analízismódszere.

 

Miben különbözik a vércseppanalízis egy laboratóriumi vizsgálattól?

Mindössze egy cseppnyi, ujjbegyből vett vérre van szükség hozzá, melynek levétele után azonnal elvégezhető a teszt. A laboratóriumi vizsgálatoknál megfestik a vért, a

festékanyag pedig megöli a vérben lévő sejteket.

 

A vércseppanalízis során az élő vércseppet vizsgálják. Nem azt nézik, hogy az

egyes elemekből mennyi van a vérben, hanem hogy azok épek-e, életképesek-e,

mennyire aktívak, egymáshoz képest hogyan helyezkednek el. Mivel a vér összetétele és alakos elemeinek állapota követi a szervezetben zajló kóros

folyamatokat, ezért azokat élő állapotukban vizsgálva még csak nagyon enyhe,

vagy akár egyáltalán nem jelentkező tünetek esetén is megállapítható a betegségre való hajlam, vagy, hogy a betegség kialakulása megkezdődött.

 

Mit árul el egyetlen csepp vér?

1800 szoros nagyításban, sokat! Egy tűszúrás az ujj hegyén elegendő ahhoz, hogy minden információt megkaphasson a szervezetében aktuálisan zajló folyamatokról.

 

Mit jelent a sötét látóteres technika?

A hagyományos mikroszkópos vizsgálatnál fehér háttér előtt fekete foltokként jelennek meg az alakos elemek. Ennél a módszernél a speciális megvilágítási rendszernek köszönhetően a vércseppet oldalról éri a fény, így fekete háttér előtt látszanak a színes elemek. Nem is kell a mikroszkópba nézni, a vizsgálatot végző személy kommentárja mellett a számítógép monitoron követhetjük figyelemmel vércseppünk önálló életét.

 

Mit láthatunk a monitoron?

 Az élő vércseppben láthatóak a sodródó, kör alakú, a közepükön kissé behorpadt, fánkra emlékeztető vörösvérsejtek, - a nagyobb, ezüstösen fehér, lassabban mozgó fehérvérsejtek, - a sebesen haladó táplálékrészecskék, vagy az esetlegesen megjelenő salakanyagok, fehérjeszálak, emésztetlen anyagok. A gombák jelenlétére utaló jelek már akkor is láthatók, amikor a szervezet gombásodása még nem okoz tüneteket, - de éppen így megfigyelhetőek a baktériumok is.

 

Hogyan kell a vizsgálatra felkészülni?

A vizsgálat napját megelőző este már ne fogyasszon fehérjetartalmú, zsíros ételt és min. 6 órával a vizsgálat előtt ne egyen, mert az emésztetlen tápanyagok jelenléte látszik a vérben, kis mozgó pöttyökként és megnehezítik a többi elem vizsgálatát. Inni lehet, sőt ajánlott is, klór - és szénsavmentes vizet, de legegészségesebb a desztillált víz.

 

Hogyan zajlik a vizsgálat?

 A vizsgálatot az adatok felvétele, majd részletes kikérdezés előzi meg. Egy apró tűszúrás az ujjbegybe és kezdetét veszi a saját szervezetünkbe tett csodálatos utazás. A vizsgálatot végző személy segít értelmezni a történéseket, mert nem álló-képet nézünk, vérünkben ugyanis „zajlik az élet”. A vizsgálatot életmód tanácsadás zárja. A páciens tanácsokat kap a felderített panaszok kezelésére. Kizárólag természetes alapanyagú készítményeket ajánlunk. Ha szükségesnek látjuk, javasoljuk a további szakorvosi vizsgálatot.

 

Mire deríthet fényt a vizsgálat?

Az élő vércsepp vizsgálatából látszik a vitaminok, ásványi anyagok hiánya. A fehérvérsejtek állapotából kikövetkeztethető az immunrendszer működőképessége. A plazmában felhalmozódott anyagokból kiderül, rendben van-e a szervezet sav-bázis

egyensúlya, vannak-e felesleges méreganyagok a szervezetben, de pl. a túl sok fehérje is észrevehető. Látszanak a mikroorganizmusok, - ellenőrizhető az oxidatív stressz, azaz a szabadgyök-terheltség mértéke. Észlelhető az emésztőrendszer, a vese, vagy a máj csökkent működése - mindez akkor, amikor konkrét problémát esetleg még nem is okoz.

 

Egyetlen csepp vér vizsgálatával megállapíthatjuk:

- az anyagcsere állapotát,

- az emésztés és a felszívódás hatékonyságát,

- a szervezet ásványanyag - és / vagy vitaminhiányát,

- az érelmeszesedés, a trombózis kialakulásának jeleit,

- egyes szervek (pl. a máj, a vese, a szív, stb.) meggyengülését, terheltségét,

- az oxigénellátás aktuális állapotát,

- a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, paraziták, gombák) jelenlétét,

- a vérben történő salakanyag felhalmozódást (a fogakból kioldódó amalgámterhelést is),

- a hormonháztartás felborulását,

- a baktériumflóra egyensúlyzavarát,

- a daganatos elváltozásokra utaló jeleket,

- külső és belső mérgezőanyagok jelenlétét,

- a sav-bázis háztartás eltolódásának jeleit, stb.

 

Mikor érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

A betegség megelőzésének hatékony eszköze lehet a vércseppanalízis, ajánlott lenne a rendszeres évi állapotfelmérés részeként elvégeztetni. Hasznos lehet még, ha valaki emésztési problémákat, fáradékonyságot, gyakori fejfájást, bőrpanaszokat, mozgásszervi gondokat tapasztal. Ilyenkor ugyanis megerősítheti a betegség gyanúját, vagy segíthet abban, hogy milyen típusú laboratóriumi vizsgálatokat célszerű elvégeztetni. Gyakori megfázás, krónikus gyulladás, túlzott salakanyag felhalmozódás gyanúja esetén is ajánlott.

 

Mire számítson?

A vizsgálat, ahogy a nevében is van, vér analízis. Tehát, állapotfelmérés, nem diagnosztikai eljárás. A vizsgálaton sokféle kórkép még a tünetek megjelenése előtt megállapítható. A vizsgálat mutathat daganatos elváltozásra utaló jeleket bizonyos esetekben, de ez nem rákszűrési eljárás. Segítségével nem minden esetben látható a daganat jelenléte. Megállapítható nehézfémek jelenléte a vérben, de nem minden esetben állapítható meg, hogy milyen nehézfémről is van szó. A vizsgálat nem

gyógykezelés, nem gyógyítja a betegségeket, csak segít azok felderítésében. A

vizsgálat után a kimutatott problémák tüneti megjelenésének, vagy a már megjelent tünetek kezelésére, életmód változtatásokat és természetes alapanyagú

készítményeket ajánlunk. Ha szükségesnek látszik szakorvosi vizsgálatot javasolunk, melyre beutalót a háziorvostól kell kérni.

 

Az élővércsepp vizsgálat lehetővé teszi az anyagcsere egyensúlyi állapotának meghatározását a szervezetben. Következtethetünk az immunrendszer állapotára, a szabadgyökök okozta károsodás mértékére, a vitamin ellátottságra, a toxikusság mértékére, a szervezet sav-bázis és ásványanyag egyensúly zavaraira és nem utolsósorban gombák és paraziták jelenlétére.

 

Hihetetlenül izgalmas látni a saját vörös- és fehérvér sejtjeinket mozgásban, miközben azok teszik a dolgukat. Ha pedig nem elégedett a látvánnyal, akkor a vizsgáló személy iránymutatásai szerint korrigálhatja táplálkozását és életmódját.

Az élővércsepp analízis segítségével könnyedén kialakíthatja a helyes életmódját és a javasolt változtatások következtében, 4 - 8 hét elteltével már egy sokkal kedvezőbb kép tárulhat a szeme elé!

 

Azért érdemes időnként részt venni a vizsgálaton, mert így már az első intő jelre tehet lépéseket az egészségért. Még jóval azelőtt, hogy egy valódi betegség tüneteit kellene megtapasztalnia! A jutalma tehát az lesz, hogy az életmódja fölött maradéktalan kontrollt tud gyakorolni!

 

Rendszeresen szervezünk élővércsepp analízis vizsgálatokat. A vizsgálatra

időpontot kell egyeztetni.

 

Néhány példa arra, hogy mit láthatunk a mikroszkópban:

 

                                             

         Ilyen az egészséges ember vére

              1800 szoros nagyításban

 

        Beteg vér 1800 szoros nagyításban

 

 

                          

        A deformált vörösvértestek daganatos                                    

                betegségre utalhatnak.

 

           Összetapadt vörösvértestek és

               gombásfertőzés a vérben.

 

 

        Rollni képződés - Elégtelen fehérje

        lebontás,megváltozott pH, vagy a

        sav-bázis egyensúly zavara - ezek

        megváltoztatják a vörösvérsejtek

        membránjának negatív töltését, ami

        az összetapadásukhoz vezet. 

 

 

 

          Vörösvérsejt összecsapzódás

          A  felszíni negatív töltés elvesztése.

          Ez súlyos kép, ahol a plazmában

          lévő savak molekuláris ragasztóként

          viselkednek a vörösvérsejtek összeragadását

          előidézve.

 

 

 

                                          

                      Fehérje kötelék.

 

 

     Makrociták, mikrociták - Na-bikarbonát

     hiány a lúgosító mirigyekben, vagy folsavhiány 

 

 

 

                    

      Echinociták -Omega3 zsírsav hiány –

              sejten belüli parazitózis.

 

 

           Rostos tallusz - Baktériumok,

           gombák és azok produktumai,

           savkristályok inaktív formában.           

 

 

 

                                 

      Fibrin szálak - A belső vérzések

      megakadályozását szolgáló

      véralvadásban játszanak szerepet,  

      vastagsága a szervezetben lerakódó fölös

      fehérje- salakot, vagy gyulladásos,

      esetleg degeneratív betegséghez

      társuló fokozott képződés eredménye,

      méregtelenítő programok és a diéta során.

 

 

          Gombák - Gomba túlszaporulat,                                  

          baktériumok, gombák, penész.

          Nagyon mérgező. Rendkívül káros

          a normál vérkeringésre.

 

 

 

                                  

         Céltábla sejtek - Erjedő-bomló

         vörösvérsejtek.Fehér foltok, vagy

         gomba formációk a vörösvérsejteken belül.

         Jelzi, hogy az étrend túl sok szénhidrátot,

         egyszerű cukrot tartalmaz.Cukor

         intolerancia és/vagy egyensúlyvesztés,

         hormonális rendszer/hasnyálmirigy

         stressz, vashiány.

 

 

        Élesztőgomba - Az étrend túl sok

        fehérjét és szénhidrátot / cukrot

        tartalmaz. Okozhatja nagyobb

        mennyiségű antibiotikum, szteroid,

        vagy hormonterápia,-külső gombás

        fertőződés.

 

 

 

                                     

                       Vérlemezkék   

 

 

 

        Pálcák - Vörösvérsejtekből kinövő

        baktérium elő alakok, érzelmi és

        fizikai stressz, alacsony

                                                                      

 

 

                           

          Alvó fehérvérsejtek - Nemrégiben

          elfogyasztott nagyobb mennyiségű

          cukor / szénhidrát, vagy fehérje.

 

 

 

        Bazofil fehérvérsejtek - Allergiák

        és/vagy élelmiszer, vagy környezeti

        érzékenység esetén észlelhetők, -

        belső mérgekre és gombamérgekre

        adott reakció, -hisztamin szaporulat,

        ételallergia                                                                   

 

 

                                                                    

                                         

        T- sejtek - Fehérvérsejtek, amik

        közömbösítik a savakat, oly módon,

        hogy szabad gyököket bocsátanak

        a vérbe, vagy a nyirokba. Számuk

        emelkedik súlyos betegségek,

        nyirokproblémák, környezeti mérgek,

        drogok és gyógyszerek hatására.

 

 

        Kristályok - Intenzív savasodás                                  

        esetén a szervezet védekezési

        mechanizmusa, hogy a folyékony

        savakat kevésbé mérgező

        kristályokká alakítja. Ezek mindig

        cukor, fehérje, vagy zsír bomlástermékek

 

 

 

                 

     Fekete kristályok - Dohány, marihuána,

     vegyi anyag, gyógyszer.

     Ha barna, akkor lehet fehérje bomlástermék.

 

 

 

     Koleszterin kristály - Általában magas

     vérnyomást, érelmeszesedést, az étrend

     túl sok állati eredetű fehérjét tartalmaz!